FilmWijzer!

Film & religie is een hot topic. Voor de meeste mensen is de bioscoop belangrijker geworden dan de kerk. Ik ben er van overtuigd dat films je blik op de werkelijkheid vergroten. In de bioscoop beleef je nieuwe werelden en leer je mensen kennen die je nooit zult ontmoeten. En filmkijken is natuurlijk ook gewoon leuk!

FilmWijzer! is opgericht om al mijn filmeducatieve activiteiten te bundelen. Ik heb jaren in de filmtheatersector gewerkt, voor ik een nieuwe loopbaan begon als hogeschooldocent en onderzoeker. Ik ben min of meer per ongeluk in de filmsector terecht gekomen, toen ik stage ging lopen bij de Vereniging van Brabantse Filmtheaters (nu opgegaan in bkkc, Brabants Kenniscentrum voor Kunst en Cultuur). Dat bleek zo leuk, dat ik sindsdien voor verschillende filmfestivals en filmtheaters heb gewerkt als programmeur en publiciteitsmedewerker.

Een ander belangrijk aspect van FilmWijzer! is de levensbeschouwelijke kijk op film. Ik ben gepromoveerd op de relatie tussen films kijken en religieuze identiteit en werk als freelance filmrecensent voor diverse media.

Bovendien was ik lid van de redactie van Blikoponeindig, een website met artikelen en recensies van films uit christelijk oogpunt. Ik was daar medeverantwoordelijk voor de educatieve activiteiten. Om dat in heel Nederland goed op de kaart te zetten, heb ik FilmWijzer! opgericht.

FilmWijzer! verzorgt allerlei activiteiten die op de een of andere manier helpen om scherper te kijken naar films. Dat kunnen lezingen zijn, maar ook cursussen, nagesprekken, (zaal)interviews, et cetera. Al deze zaken laten zien hoe mooi en waardevol films kunnen zijn. Op zichzelf, maar zeker ook vanuit religieus of spiritueel standpunt. Want de Franse filmmaker Jean-Luc Godard zei het al: “Film is de meest religieuze van alle kunsten.”

Rinke van Hell
contact

Rinke van Hell
rinke@film-wijzer.nl

%d bloggers liken dit: